Цікавинки про кеш’ю

Як виглядає кеш’ю?

Кеш’ю — це єдиний у світі горіх, котрий визріває не всередині плоду, а ззовні.

Плоди кеш’ю складаються із двох частин: так званого яблука кеш’ю та самого горішка: на верхівці яблука кеш’ю знаходиться насіння у твердій шкаралупі.

Кеш'ю: як це виглядає?

Чому в Україні не продають яблука кеш’ю?

Ці плоди дуже смачні, однак, на жаль, вони швидко псуються, тому нам не оцінити їх смакові властивості. В Індії за рік збирають до 25 тис. тон таких яблук. Вони багаті на вітамін С і зміцнюють імунітет.

З яблук кеш’ю виготовляють соки та вино, однак лише там, де ці дерева ростуть. Через танін, що його містить яблоуко, плоди псуються, тому їх неможливо перевозити на великі відстані.

Як вживають кеш'ю

Вміст корисних речовин

 

Кеш’ю містить велику кількість вітамінів А, В1 и В2, магнію, заліза, фосфору, кальцію, цинку. При цьому він чинить антисептичну, антибактеріальну та тонізуючу дії. Цей горіх можна використовувати при лікуванні псоріазу, анемії, порушенні обміну речовин та дистрофії (через високий білково-вуглеводний вміст).

Корисний та смачний кеш'ю

Як ще використовують кеш’ю у світі?

 

Горішок кеш’ю росте у всіх теплих країнах. Його дуже охоче використовують із різними цілями. Наприклад, в Африці його використовують для нанесення татуювань. В Гаїті з його допомогою виводять бородавки, в Мексиці — знебарвлюють ластовиння, в Перу — лікують горло, у Венесуелі — оброблюють рани. А ось у Бразилії кеш’ю — це взагалі афродизіак, а також засіб проти астми, діабету, при проносі. Таким різноманіттям використання може похизуватися не кожен горіх!

З яблук кеш’ю виготовляють соки та вино, однак лише там, де ці дерева ростуть. Через танін, що його містить яблоуко, плоди псуються, тому їх неможливо перевозити на великі відстані.

кеш'ю

Кулінарні властивості

 

В кулінарії кеш’ю використовують дуже часто. Його можна їсти самостійно — як із сіллю, так і без. Також можна додавати його до салатів та закусок, перших та других страв, у випічку та кондитерські вироби. Олія з кеш’ю дуже смачна та корисна, й більш того — вона набагато ніжніша, ніж арахісова. Соуси з кеш’ю можна використовувати для страв фондю, замінюючи ним сир.